כמעט כל מחקר על צמיחה (פיזית, נוירולוגית או רגשית) מראה את אותו הדבר – צמיחה פירושה איזון בין מנוחה ללחץ.
בלי לחץ אין צמיחה – לחץ על השרירים (ספורט) מביא לחיזוק שלהם. לחץ של מבחנים מביא לזיכרון ולארגון עצמי טובים יותר ולחץ של רצון בקריירה יכול להביא אותנו לבחור בלימודים או ביוזמות אחרות.
לא כל לחץ מביא לצמיחה, אבל כל צמיחה נובעת מלחץ. רגיעה ומנוחה חיוניות לנו מאוד, אבל רק כאשר הן מלוות בזמנים של לחץ.
לכן, הזמן הזה של עוצר הקורונה, כשכולנו בבית, יכול בקלות להפוך למלכודת דבש. נטפליקס, קריאת ספרים וצפייה בסרטים יכולים בקלות להפוך לתפריט היומי וכך, ההזדמנות לצמיחה שקיבלנו, יכולה בקלות להפוך לקיבעון וריקנות.
איך יוצרים חוסר נוחות? לדוגמה קובעים עם אנשים זמנים של ספורט מאומץ (אם אתם לבד בבית או שבני המשפחה לא משתפים פעולה תעשו את זה בזום עם מי שכן רוצה לצמוח אתכם), קובעים זמנים משפחתיים של פרויקטים, קובעים זמנים של למידה משותפת עם הילדים ומתעמקים בדברים שהם בוחרים (העמקה עם הילדים לא חייבת תמיד להיות כיף –העמקה עשויה לכלול גם זמנים של קושי ותסכול).
אנחנו למשל הגברנו מאוד את התדירות והעוצמה של שיעורי קרב המגע המשפחתיים. פעם ביומיים אנחנו עובדים על הגנה ממקל, סכין, חניקות, אחיזות, קרבות קרקע וכו'. בכל אימון אנחנו לובשים כפפות ומגני אשכים ועושים סדרות של קרבות. אנחנו גם קוראים כמעט בכל יום, כשאני מסיים לעבוד, פרקים בתנ"ך (אנחנו חילוניים אבל זו התרבות והמורשת שלנו) או טקסטים אחרים שדורשים העמקה.
כן, אנחנו גם עושים הרבה כיף ויש המון מנוחה, אבל הם מאוזנים בזמנים של עומס ולחץ.
שתפו בגורמי עומס שאתם יצרתם לעצמכם או למשפחתכם, כדי שכולנו נוכל ללמוד ולהרוויח. ושיהיה לאנשי המחר יום מאוזן בין נוחות לחוסר נוחות.
ניב ועוז מזמינים אתכם לראות את כל התכנים בקבוצת הפייסבוק של אנשי המחר.
https://did.li/BLhrl
Comments